Rangers Team

Friends4Nature

Animatie Friends 4 Nature

FRIENDS 4 NATURE
Een club voor echte jonge natuurliefhebbers. Samen met deze club worden toffe activiteiten beleefd met de natuur als uitgangspunt. 

Zo gaan we bijvoorbeeld met 'Helden van Lauwersoog' samen op jacht naar plastic in de natuur. Plastic in het bos, plastic dat aanspoelt aan de kust of op andere plekken in de natuur waar dat niet thuishoort. Met het plastic dat wordt gevonden wordt de volgende dag ware kunst gemaakt.

Buttons en Bandjes Sparen
Als je jezelf aanmeld bij de Friends 4 Nature club krijg je een armband  zodat je kan laten zien dat je een echte clubmember bent! Daarnaast kun je tijdens de activiteiten sparen voor stoere buttons zodat je gemakkelijk kan laten zien hoe goed jij de natuur geholpen hebt.

Otto en Ivo
De Friends 4 Nature club heeft twee ware ambassadeurs. Otto de otter en Ivo de ijsvogel. Zij nemen aan het einde van de dag de kinderen mee in stille verhalen. Met gebruik van koptelefoons kunnen de kinderen actief bewegen tijdens deze interactieve verhalen.

Als je goed oplet kom je Otto en Ivo nog wel vaker tegen?!

Experiences
Tijdens de 'experiences' worden de kinderen omgetovert tot heuze vogelspotters of doen ze proefjes met zoet en zout water. Tijdens 'Actief Lauwersoog' kunnen de kinderen al hun energie kwijt in de natuur door bijvoorbeeld te gaan slik-sleeën of boogschieten. Kinderen ouder dan 12 kunnen met het team gaan mountainbiken of met een een GoPro camera verslag leggen voor de Helden van Lauwersoog.