De Natuur

Beleef de vrijheid

De Natuur

Terug naar 'Voor Kinderen'

De natuur staat altijd centraal bij Siblu Lauwersoog. We houden van natuur want het geeft kinderen – en ons net zo goed – het gevoel van vrijheid. In de natuur zijn er geen verplichtingen, oordelen of richtlijnen. Een gevoel van vrijheid die aanstekelijk werkt en vaak leidt tot een geluksgevoel en blijdschap.

Dit is goed te zien bij kinderen. Siblu Lauwersoog heeft een grote water speeltuin en een indoor speeltuin, toch zien we veel kinderen de natuur zelf gebruiken als hun eigen speeltuin. Boomstronken worden klimtoestellen, het strand één grote zandbak en de bosjes de perfecte verstopplek tijdens verstoppertje. Laat je fantasie de vrije loop en geniet volop van de natuur!

Animatie programma
Voor de gasten van onze camping is er het ‘Friends 4 Nature’ animatie programma. Samen met deze club kunnen kinderen toffe avonturen beleven met de natuur als uitgangspunt. Dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel erg leerzaam.

De kracht van water
De outdoor waterspeeltuin naast Het Booze Wijf heeft water als centrale thema. Hier kunnen kinderen alles leren over de kracht van water op een speelse manier.

Belevingspad Lauwersom
De gemeente De Marne heeft 2015 een zwevend vlonderpad aangelegd die de educatieve water speeltuin verbindt met de vissershaven van Lauwersoog. Een mooie route om te bewandelen met aandacht voor de natuur. Het pad brengt je over een orchideeënweide en geeft je een grote kans om watervogels, rietvogels, libellen en (in de avond) jagende vleermuizen tegen te komen.

Staatsbosbeheer
Siblu Lauwersoog werkt veel samen met Staatsbosbeheer. Ook voor de kinderen heeft het Staatsbosbeheer leuke mogelijkheden. Zo kunnen ze in de bosschuur hun boswachter diploma halen of spelen in het huttenbos. Voor de allerkleinsten – en stiekem ook iets groteren – is er een heus kabouterpad. Staatsbosbeheer organiseert met regelmaat leuke activiteiten voor zowel jong en oud.