Omgeving Lauwersoog

NP Lauwersmeer en WE Waddenzee

In de omgeving

Niet alleen op het park maar ook in de nabije omgeving is er van alles te beleven. In de haven van Lauwersoog zit een informatie paviljoen met informatie voor bezoekers over o.a. visserij, waddenerfgoed, Nationaal Park Lauwersmeer, de haven maar ook over de ontwikkelingen in en rondom Lauwersoog.

Voor het hele gezin

Is het een dag iets minder mooi weer? Breng dan met de kinderen een bezoek aan DoeZoo Insektenwereld in Leens, het Zeehondencentrum in Pieterburen of Indoor klimpark Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Beide op 15 tot 20 autominuten vanaf Lauwersoog.

Steden in de regio

Wilt u gezellig een dagje gaan shoppen of cultuur snuiven? Dan zijn de steden Dokkum, Leeuwarden of Groningen zeker de moeite waard!

Dokkum is de laatste stad van de Friese Elfstedentocht en gelegen op 20 autominuten vanaf Lauwersoog. Een erg gezellige winkelstad met een historische binnenstad. De stad telt 140 rijksmonumenten en heeft een rijke historie. In het jaar 754 is Bonifatius hier gedood. En ook de Beerenburg komt uit Dokkum, dit moet u zeker eens proeven! Met de gezelligheid, de leuke winkels en de grachten die zomers vol boten liggen is deze stad absoluut een bezoekje waard. Dokkum heeft koopavond op vrijdag avond. Tijdens evenementen in Dokkum rijd onze shuttlebus om u hier naartoe te vervoeren.

Leeuwarden is gelegen op 40 autominuten vanaf Lauwersoog. Het is de hoofdstad van Friesland en uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018. In dit jaar spelen zich in de stad maar ook in de Provincie Fryslân veel culturele evenementen af. Wilt u dus een dagje gaan cultuur snuiven in combinatie met een gezellige winkelstad dan is Leeuwarden zeker ook een aanrader. Het programma van Culturele Hoofdstad kunt u vinden op deze website.

Groningen is op 45 autominuten gelegen vanaf Lauwersoog. Hier kunt u alle dagen van de week goed shoppen. Op donderdagavond is het koopavond en op zondag zijn de meeste winkels in de binnenstad ook geopend. De Zwanestraat - Kromme Elleboog in Groningen is in 2016 verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland. Iedere 2e zaterdag van de maand is er de Ommelander markt met lokale en (h)eerlijke producten van boeren en ondernemers uit de regio.